Skip to main content

Resepi Kari Kepala Ikan Mamak Haji


Tumis Bawang Putih, Bawang Merah, Halba, Daun Kari, Lada Hitam, Halia, Biji Sawi, Ketumbar Dan Jintan Putih.


Air asam jawa 3 biji tomato, dibelah dua bendi. 5 ulas bawang puteh dimayang halus. Web 1.5 kg ikan tenggiri.

4 Labu Bawang Merah Bombay Dimayang Halus.


Kepala ikan yg dah dibasuh perlu direndam dlm air asam 2. Web by ainaazmi last updated oct 3, 2021. Biji tomato di potong 4.

Hari Ini Saya Nak Kongsi Resepi Kari Kepala Ikan Yang Power Dan Sedap!


Bendi (ikut citarasa untuk letak berapa banyak). 2 keping kulit kayu manis. Web kari ikan mamak ini sesuai untuk dijadikan lauk makan tengah hari atau malam.

Web 1 Paket Rempah Kari Ikan( Terpulang Pada Jenama Kesukaan).


Rempah ni kalau nak wangi, terbit bau harum kena buka api perlahan. Mudah je resepi kari kepala ikan ini. Jangan culas ya tumis sekejap sekejap sahaja.

Kena Minyak Banyak Baru Jadi Kari Ni.


Ada banyak cara masak kari kepala ikan ni, ada kari cara mamak, cara nyonya, cara. Web 1 senduk besar minyak. Tumis rempah biar lama sampai masak.


Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar