Skip to main content

Resepi Kulit Karipap Guna Shortening


Web 4.8K 398K Views 1 Year Ago #Karipappusing #Spiralcurrypuff Hari Ini Sue's Kitchen Kongsikan Step By Step Atau Langkah Demi Langkah Cara Membuat Karipap.


• tepung segitiga biru • minyak goreng • garam disesuaikan • kaldu jamur • margarine dingin dari kulkas • air dingin 70. 500gm tepung gandum 10gm gula pasir. Karipap pusing banyak dijajakan di malaysia dan singapura.

Dah Panas, Masukkan Dalam Adunan Tadi.


Web karipap adalah antara kuih yang paling kerap saya sediakan kerana saya memang penggemar tegar karipap terutama karipap sardin. Curahkan minyak panas, gaul lagi menggunakan senduk dan sebatikan. 4 sudu makan serbuk kari.

Masukkan Tepung, Marjerin, Garam Dalam Bekas.


1.panaskan 1cawan/mangkuk kecil minyak masak bersama 2sudu majerin… panaskan sehingga hilang bunyi berdesir. Bahan kulit resepi karipap kentang. Masukkan air sedikit demi sedikit,.

1 Kg Ubi Kentang | Dipotong Dadu, Direbus Dan Di Tos Airnya.


Masukkan sedikit garam dan gula ikut selera sendiri. Masukkan air sedikit demi sedikit dalam campuran tepung dan uli hingga doh gebu dan licin. Web 1 cawan minyak masak + 2 sudu makan planta (dipanaskan) 2 sudu makan air kapur 1 1/2 sudu teh garam 1 1/2 sudu makan gula 350ml air sejuk (letak seketul ais).

Web Bahan Inti Karipap:


Kalau tidak, karipap tidak lebut dan rangup. Saya guna marjerin cap pelangi. Campurkan minyak kedalam tepung dan gaul guna sudu.


Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar